Belangrijk! Afvalverwerking Centrumgebied Baarn

Geachte Baarnse centrumondernemer,

De huidige afvalinzameling in ons mooie centrumgebied zorgt voor verrommeling van het straatbeeld (bijvoorbeeld vaak containers op straat) en voor veel verkeersbewegingen van zwaar vrachtverkeer.

De Coöperatie Ondernemers Centrum Baarn wil de overlast verkleinen en onderzoekt samen met de gemeente naar mogelijke oplossingen hiervoor. Om mogelijke oplossingen goed te kunnen verkennen is het zaak een beeld te krijgen van de huidige situatie. Daarom hebben we een externe partij – Lentekracht – gevraagd om jullie een aantal vragen te stellen over je huidige afvalsituatie en -contract.

De volgende dagen is Lentekracht in Baarn: dinsdag 13 april en dinsdag 20 april van 9:00-18:00. Klik hier om dag en tijd aan te geven waarop iemand van Lentekracht bij jou langs kan komen om te praten over de afvalinzameling. Gaat een fysieke afspraak op één van deze twee dagen niet lukken dan zijn er de volgende mogelijkheden:

• Maak een digitale afspraak met Lentekracht op een moment dat jou uitkomt door te mailen naar linde@lentekracht.com;
• Óf vul bijgevoegde vragenlijst in en mail deze naar linde@lentekracht.com of lever deze op papier in bij Mary Papo-Schreuder.

Ter voorbereiding is het handig als je weet wat de inhoud is van je huidige afvalcontract. Zorg dus dat je (een kopie van) je huidige contract bij de hand hebt. Door mee te werken draag je bij aan een oplossing. We rekenen op jullie medewerking.

Een oplossing die in meerdere gemeenten wordt gehanteerd is ‘collectieve inkoop’ van de afvalinzameling. Dat zou in ons geval via de coöperatie kunnen plaatsvinden. Deelnemende ondernemers kiezen binnen deze constructie hun eigen variant. Wel rekening houdend met inzameldata en inzamelmiddelen. Deze oplossing zal in ieder geval verder verkend worden.

Mary Papo is vanuit de coöperatie betrokken bij dit project. Jeroen Hof, Gert Wim Hogeveen en Erik Koster ondersteunen Mary hierbij.

Voor vragen/opmerkingen kun je bij Mary terecht (06 44256070 / info@centrumbaarn.nl)

Let op: per 2 maart zijn de regels wat betreft gescheiden afvalinzameling bij bedrijven veranderd. Klik hier om te zien wat dat betekent voor jouw bedrijf.

Samenvattend:

a.    We onderzoeken de mogelijkheid om de afvalinzameling te verbeteren.

b.    Daarvoor willen we inzicht in de huidige situatie. Klik hier om een afspraak te maken om aan Lentekracht inzicht te geven in jouw situatie.

c.     Mary Papo is contactpersoon

Vragenlijst inzameling bedijfsafval centrumgebied Baarn

Met vriendelijke groet,

namens bestuur,

Mary Papo-Schreuder
secretaris/penningmeester

Coöperatie Centrum Baarn
info@centrumbaarn.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *